De Beste wensen voor 2010!

Beste Lezers,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Dat iedereen een gelukkig sportief jaar tegemoet mag gaan.
Bedankt tot zo ver voor het lezen van onze berichten m.b.t. fitness.

Met vriendelijke groet,

Homefitness 4 you Bergeijk

Verbouwing:

Alken Vloeren in Alken (BE) heeft een groot aanbod Parket Vloeren, laminaat en andere houten vloeren. Tevens kunt u er ook terecht voor sierlijsten en massief eiken tafels. Vanuit de showroom in Alken kunnen zij u meer dan 100 Verschillende vloeren laten zien.

Door rechtstreekse import vanuit verschillende landen kunnen wij tegen zeer scherpe prijzen parket vloeren, lamelparket, laminaat vloeren en andere vloeren leveren.

Dankzij Alken vloeren hebben wij nu een nieuwe mooie houten vloer in onze showroom! Bedankt!

 

Tevens heeft homefitness 4 you een leuk cadeau in petto voor haar klanten. Kijk op de Parfum shop voor leuke
aanbiedingen speciaal voor onze klanten!

Parfum

Parfum wordt al jaren gebruikt. Een van de bekendste parfums, Eau de Cologne van Johann Maria Farina, werd geïntroduceerd in het jaar 1709 en wordt door zijn nakomelingen in de achtste generatie voortgezet. Het was in die tijd echter nog geen parfum, maar werd gebruikt als wondermiddel tegen ziekten. Na 1810 werd het reukwater genoemd en is momenteel nog steeds verkrijgbaar.

Waaruit bestaat parfum?

De bestandsdelen van parfum verschillen per type parfum. Een echte parfum of parfum extract bestaat uit 20-40% geursbestanddelen. Eau de Parfum uit 10-20%, Eau de toilette 5-10% en Eau de cologne: 2-3%. Daarnaast bestaat parfum uit 80% tot 95% alcohol. Alcohol verdampt vrij snel maar doordat er water aan toegevoegd wordt verdampt de alcohol op je huid maar blijft de geur van de parfum achter. Ook neemt de sterkt van de geur per uur af, dit komt doordat parfum is opgebouwd uit drie soorten ‘noten’. De topnoten zijn de geuren die na het aanbrengen een sterke geur verspreiden. Hartnoten zijn geurtjes die je eigenlijk pas ruikt wanneer de topnoten verdwenen zijn en basisnoten zijn geuren die je op het laatst ruikt.

Onderscheid:

Om parfum te onderscheiden wordt de classificatie gehanteerd van de Franse vereniging van parfumeurs. Deze hanteren zeven hoofdgroepen: Hersperidee (citrus), Florale (bloem), Fougère (fantasiegeur), Chypre (fantasiegeur), Boisée (houtachtig), Ambrée (oosters), Cuir (Leer).

De volgende keer dat je parfum koopt, probeer er dan zelf achter te komen welke classificatie jouw parfum heeft en test je geursensoren op de proef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *