Hometrainer test deel 2

Vandaag hebben wij 3 hometrainers vergeleken, te weten: De Life fitness C1 Track, De Tunturi Platinum bike en de Tunturi E90C1-track

 

De Life fitness C1 Track

Steek de stekker van de Life Fitness C1 Track hometrainer in het stopcontact en begin aan een uitdagende oefening. Met doel programma’s voor calorie verlies, hartslag en afstand of intensieve programma’s voor onder andere vetverbranding, helling/weerstand, sport training en fit test. U kunt uw iPhone of iPod aansluiten op de Track console voor wat afleiding of om extra programma’s te downloaden van http://www.lifefitness.virtualtrainer.com Deze programma’s kunt u trouwens ook via uw PC downloaden en met een USB stick op de Life Fitness C1 Track hometrainer zetten.

Hij voelt soepel aan, de installatie ging erg snel en makkelijk en de houding is goed. De prijs is acceptabel voor de kwaliteit dat het levert. Tussen de 1495 en 1600 euro.

Prijs: 9
Houding: 8,5
Stabiliteit: 9
Mogelijkheden: 8
Totaal oordeel een 8,6

Platinum Hometrainer

 

De Platinum hometrainer van Tunturi is wat duurder en is semi professioneel wat inhoud dat deze geschikt is voor Fysiopraktijken, hotelketens en bedrijven.
Hij is ook erg makkelijk te monteren, de schroeven zijn per stap verpakt en duurde ongeveer 30 minuten.

 

De houding is erg goed, wat rechter dan de C1 van Life fitness maar het stuur is niet verstelbaar. De menu structuur is in het Nederlands duidelijk en zeer eenvoudig. Het zadel (velo) zit ook erg prettig en is te vervangen door een eigen zadel.

 

Prijs: 7,5 (duur maar het geld zeker waard)
Houding: 9
Stabiliteit: 10
Mogelijkheden: 7 (beperkte programma’s maar wel eenvoudig)
Totaaloordeel: 8,4 (voor thuisgebruik, een 9,5 voor semi professioneel/ intensief gebruik)

 

Tunturi E90

 

De Tunturi E90 is een zeer complete hometrainer met vooral erg veel functionaliteit zoals internet, email, video, muziek en erg veel motiverende programma’s. De hometrainer was eveneens zeer eenvoudig te installeren en wordt geleverd in een stapsgewijs bouwpakket.

 

Na installatie zijn we gaan fietsen en ook deze hometrainer voelt zeer robuust aan. De houding is ietwat naar voor maar zit prettig. Het stuur is in hoogte verstelbaar wat bij de andere twee hometrainers niet het geval was. Tevens is het zadel wat naar voor te zetten zodat de houding wat rechter wordt voor wie dat wenst.

 

De programma’s en muziekfunctie’s zijn makkelijk te bedienen en net zoals bij de C1 track is er een Ipod of IPhone op aan te sluiten in een dock. Voor wie alles in 1 wilt is dit erg makkelijk, de muziek komt uit boxen ipv dat je oordopjes in moet. Het scherm is erg helden (touch screen) en is goed te bedienen.

 

Prijs: 8,5
Houding: 8
Stabiliteit: 8
Mogelijkheden: 10
Totaal oordeel: 8,6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *